REMBRANDT WORKSHOP

 

REMBRANDT WORKSHOP

Deze week zijn we gestart met een klein Rembrandt-project. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf en daarom wordt hij op vele wijzen herdacht. In diverse musea zijn speciale tentoonstellingen ingericht.
Omdat ik dit niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan, zijn we binnen de workshop-agenda gestart met een ontdekkingstocht naar de werkwijze van deze bijzondere kunstenaar. Iedere cursist heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan dit thema. Met daarbij de keuze van onderwerp, of portret of een stilleven.
De schildersdoeken had ik voorbereid met gele oker en zand. Dit om de wat “losse techniek” te bevorderen die we zien in het werk van Rembrandt. Eerst werd het onderwerp op het doek overgezet en daarna aan de slag met wit en gebrande omber. En dan ook nog met wat grovere, varkensharen kwasten.
Voor sommigen was dit echt even uit de “comfort zone” omdat ze het liefst meteen beginnen met meer kleur en wat fijnere kwasten. We zijn er nog even lekker mee bezig. #leren#ontwikkelen#kunstafkijken#creatiefbezigzijn#
Ziehier de start!

 
 

+31 (0) 6 13962921

Korenwolfstraat 8,
Berkel en Rodenrijs

©2019 by Daphne Oosterlaan.